THE PERFECT CURLS

Jag brukar locka mitt hår på kvällen innan jag ska sova. För mig funkar detta jättebra och lockarna håller faktiskt bättre när jag cyklar till skolan om jag lockar kvällen innan än om jag gör det på morgonen.

När jag lockar håret använder jag mig av en rak locktång och använder inte klämman utan jag lindar håret utanpå. När en lock har blivit varm runt tången håller jag i den ”upprullad” i handen eller vad man ska säga, tills den svalnat och dåsläpper jag  ner den. Det gör jag för att håret formar sig under hela tiden det är varmt och släpper man ner den direkt från tången kommer den gå ur sig och bli rak eftersom den då fortfarande är varm.

När jag lockat hela håret sprayar jag det – under ifrån för då håller det sig bättre eftersom hårsprayen tynger ner och slätar ut lockarna lite, var därför också försiktig med att ta för mycket för även då kommer lockarna gå ur sig och bli raka.

Jag borstar inte håret på kvällen, så såhär ser det ut när jag lockat hela håret och inte borstat det. Lite kaos här och där men det fixar sig när man borstar det på morgonen. Jag försöker att röra håret så lite som bara är möjligt på kvällen.

 
Jag sätter upp håret i en låg och lös tofs som jag sedan sover i. Självklart utan metallspänne då det sliter jättemycket på håret!

På morgonen måste jag oftast locka om någon enstaka lock och fixa de två främsta mot ansiktet med plattång och/eller locktången men inte mer än så. Jag tycker det är så skönt att kunna locka det på kvällen för jag får mycket mer tid att styla lockarna eller sova lite längre, och som sag så håller det bättre vilket är riktigt skönt!

Allmänt | |
Upp