PARTY

 

Igår skulle vi föra hos en tjej som heter Fanny, men jag, Johanna, Tina och My förade lite hemma hos mig också så vi skulle bli mer taggade. Förfest innan förfest när det är som bäst. Båda förfesterna var riktigt roliga och jag ville som vanligt att de inte skulle ta slut. Idag är det inte lika roligt dock, soffhäng hela dagen.

Allmänt | | Kommentera

FINALLY

arkivbild
 
Lämnade just in gymnasiearbetet, sisådär 6 veckor innan sista inläningsdag. Inte för att vara sådär men fasen vad flitig jag är. Känns underbart skönt och detta betyder att jag slutar ca 13.30 på torsdagar och 13.10 på fredagar fram till vecka 13. Riktigt skönt!
Allmänt | | Kommentera

DON'T EVER FORGET

Ingången till Auschwitz, arbeit macht frei.
Taggtråd i dubbla rader runt hela Auschwitz.
Karta på varifrån fångar deporterades.
Zyklon B
Glasögon i mängder.
proteser.
Väskor
Vakttorn
Fångar 
Bild, namn, fångnummer, födelseland, födeledag, tidigare yrke, datum fången kom till lägret, datum fången dog. Vissa fångar leve inte ens en dag i Auschwitz.
Rum där vissa fångar fick tvätta av sig.
Gaskammare
ugnar
Auschwitz-Birkenau
"stationen" där tågen rullade in i lägret.
vagn fångarna åkte i till Auschwitz-Birkenau.
Britsar i en sovsal.
 
Igår var det 70 år sedan fångarna i Auschwitz befriades. 70 år, det känns så länge men ändå så nära. Trots att jag har varit i Auschwitz-Birkenau, läst otaliga texter och sett dokumentärer om det så kan jag inte ens nästan tänka mig hur hemskt det var för fångarna. Antisemitismen som härjar i dagens samhälle skrämmer mig, att något liknande ska hända igen. Folk säger att det är omöjligt men ta tillexempel folkmordet i Rwanda, 1994 dödades ca en miljon människor - på grund av vilken folkgrupp de tillhörde. Det är så jäkla hemskt och vi får aldrig glömma, aldrig aldrig någonsin. 
Allmänt | | Kommentera
Upp